دوشنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۵ - ۱۵:۴۶
کد مطلب: ۴۲۴۳۸۴

نماینده مردم مراغه و عجب شیر در مجلس گفت: نماینده مراغه و عجب‌شیر با اشاره به تشکیل «میز آب مراغه» گفت: تقریبا در هر روستایی که حضور پیدا می‌کنم، آب یکی از نخستین مطالبات مردم است. این مسئله با زندگی خانواده‌ها، کشاورزی، باغداری و آینده توسعه شهرستان ارتباط دارد و نمی‌توان آن را با پیگیری‌های موردی مدیریت کرد.

تنش آبی مراغه باید حل شود

به گزارش خانه ملت، پیگیری برای تدوین برنامه جامع آب مراغه، پس از تشکیل «میز آب» در شهرستان، به سطح ملی رسید و  سیدفرید موسوی، نماینده مردم مراغه و عجب‌شیر در مجلس شورای اسلامی، در دیدار با  حمیدرضا جانباز معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا، طرح تهیه‌شده درباره مسائل آب شهرستان را ارائه کرد.

موسوی در این دیدار با تشریح وضعیت منابع و مصارف آب، مسائل آب شرب و کشاورزی، حق‌آبه‌ها، شبکه‌های انتقال و تنش آبی در برخی مناطق شهرستان، خواستار مشارکت مجموعه وزارت نیرو در تدوین نقشه راه آب مراغه شد.

نماینده مراغه و عجب‌شیر با اشاره به تشکیل «میز آب مراغه» گفت: تقریبا در هر روستایی که حضور پیدا می‌کنم، آب یکی از نخستین مطالبات مردم است. این مسئله با زندگی خانواده‌ها، کشاورزی، باغداری و آینده توسعه شهرستان ارتباط دارد و نمی‌توان آن را با پیگیری‌های موردی مدیریت کرد.

موسوی افزود: کار را از شهرستان آغاز کردیم. در نخستین جلسه میز آب با حضور فرماندار، دستگاه‌های مسئول و کارشناسان، بنا شد تصویر دقیقی از منابع، مصارف، حق‌آبه‌ها، شبکه‌های انتقال و مشکلات مناطق مختلف تهیه شود. اکنون این مسیر را در سطح استان و وزارت نیرو دنبال می‌کنیم.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به وضعیت سد و تنش آبی در بخش‌هایی از شهرستان گفت: قابل قبول نیست شهرستان سد داشته باشد، به لطف خدا امسال وضعیت آب سد نیز مناسب باشد و مناطقی از همان شهرستان همچنان با تنش آب مواجه باشند. باید مشخص شود گره کار در تخصیص، انتقال، شبکه توزیع، حق‌آبه‌ها، مدیریت منابع یا چه بخش دیگری است.

وی درباره مفهوم «حکمرانی آب» نیز گفت: برای مردم، حکمرانی آب معنای پیچیده‌ای ندارد؛ باید بدانیم چقدر آب داریم، کجا مصرف می‌شود، سهم و حق هر بخش چیست، چه مقدار در مسیر انتقال و توزیع از دسترس خارج می‌شود و برای سال‌های آینده چه برنامه‌ای داریم.

موسوی تاکید کرد: پیگیری این پرونده پس از جلسه وزارت نیرو ادامه خواهد یافت و جلسات کارشناسی برای تدوین نقشه راه آب مراغه برگزار خواهد شد.

وی گفت: بی‌گدار به آب نمی‌زنیم. تصمیم درباره آب باید بر اطلاعات دقیق، تجربه کشاورزان، نظر کارشناسان و مسئولیت دستگاه‌های اجرایی استوار باشد. هدف این است که در پایان این مسیر، مراغه یک برنامه روشن و قابل پیگیری برای آب داشته باشد و اقدامات اجرایی آن مشخص شود.

در پی این جلسه، معاون منابع آب وزارت نیرو دستور بررسی موضوع و ادامه جلسات تخصصی را صادر کرد تا ابعاد مختلف طرح با حضور بخش‌های مسئول بررسی شود./

پایان پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار